Motoroptimering, Diagnos, AdBlue-OFF

Numera är vi stolt partner till ASMotorteknik.se och kan därför erbjuda Er kunder hjälp med fordonsdiagnostik och motoroptimering för samtliga fordonsklasser. Vi kan även erbjuda exempelvis AdBlue-Off, EGR-Off och så klart även inaktivering av partikelfilter.
Vi erbjuder dessa tjänster på plats hos Er som kund, så att ni inte behöver ta er till oss. Är det bråttom, så är det heller inga problem då vi erbjuder akut avhjälpning på dygnets alla timmar.
Scrolla ned på sidan för mer information!


Viktigt!

Alla som gör en förändring på avgasreningen av sitt fordon ansvarar för vilka regler och lagar som gäller i Sverige. Vi frånskriver oss ifrån allt ansvar av justeringar på era fordon.
Motoroptimering

Få ut maximal körglädje ur ditt fordon! Genom vår partner AS Motorteknik har vi många års erfarenhet av motoroptimering och kan därför ge dig som kund en garanti på ett professionellt utfört arbete av ditt fordon. Och vi begränsar oss inte bara till personbilar, då du även kan anlita oss för att hjälpa till med lastbilar, traktorer och liknande för att maximera den nytta du får ut från tyngre fordon. Vi använder oss av den senaste tekniken för att utföra ett professionellt arbete. Ta del av flera fördelar med detta, såsom 15% sänkt förbrukningen och 70% ökad effekt!

När vi utför en motoroptimering utgår vi ifrån att förfina styrsystemet i fordonets ECU (Electric Control Unit), alltså fordonets hjärna. Vi samlar all information från railtryck och luftflöden, till spridartider och laddtryck, samt momentbegränsningar mm. Sedan kartlägger vi om varje individuellt fordonet efter kundens behov.

Med hjälp av mjukvara kan vi öka effekten upp till 100% i vissa fordon då de stryps radikalt från fabrik. Men en generell ökning brukar landa på 30-40% på de flesta fordon.Diagnos

Vi använder oss endast av riktiga instrument specifikt skapade för diagnosuppdrag, och täcker där med den största delen av Europeiska fordon.

Men ovanpå det hjälper vi också er att installera originalmjukvaror i de vanligaste bilarna, se några exempel nedan.

Exempel, Diagnos

 • Svenska CDP+ (autocom) för de flesta bilmärken

 • Svenska VCDS för VAG-Gruppen

 • Volvo Vida

 • Scania Diagnos, för alla typer av Scania lastbilar

 • BUDS – För BRP, CAN-AM, SKI-DOO, SEA-DOO

 • Entreprenadmaskiner

AdBlue-OFF

Vad är AdBlue-Off?

Man använder AdBlue i de flesta moderna dieselmotorer, detta för att minska utsläppen av skadliga kväveoxider. Men trots namnet så är produkten färglös och inkluderar en egen tank till varje fordon och motor. Adblue består av 32,5% urinämne (urea) i vatten som man framställer på syntetisk väg. Produkten sprutar in vätskan uppströms i motorns avgassystem via SCR katalysatorn, vilket vid aktuell temperatur bryter ned ämnena till ammoniak, som i sin tur bryter ned allt till ofarligt kväve och vatten. Och ovanpå det, så ger den aktuella koncentrationen av urea lösningen dess lägsta möjliga fryspunkt runt -11 °C . Där av fryser många system sönder under vintertid.

Fördelar med vår AdBluebox

 • Enkel installation – inkluderar svensk manual

 • Du slipper att lägga ut 50-70000:- på ett trasigt SCR system

 • Du slipper även påfyllning av AdBlue

 • Avsaknad av AdBlue vätska reducerar ej effekten

 • Diskreta installations-möjligheter

 • Vi återställer SCR-systemet helt vid försäljning om du så väljer, och flyttar boxen över till nästa fordon

 • 2 års garanti (utan milbegränsning)

 • OBS! Man använder ej boxarna på allmän väg.

Har du frågor till oss?

Oavsett om du vet precis vad du behöver så finns vi här för dig. Vi berättar mer än gärna hur vi kan hjälpa er på bästa sätt, tveka inte på att höra av dig!